Podcasts / In het Drents Museum 2

Rannilt Pol, conservator Hedendaagse Kunst van het Drents Museum valt gelijk met de deur in huis en vraagt Sam ‘kijk je graag naar jezelf?’ Sam en Rannilt lopen door de tentoonstelling ‘De man in de spiegel’ die in het museum en de gelijknamige catalogus te zien is. Het gesprek gaat, hoe kan het ook anders, over hoe een zelfportret tot stand komt en in welke gemoedstoestand is Sam als hij een zelfportret maakt. Rannilt probeert achter de psyche van het zelfportret van Sam te komen. Ook komt de frictie tussen de kunstenaar, (de maker) en de conservator, (de duider) ter sprake. Sam heeft hiervoor wel een tip voor de conservator. Welke rol speelt de tijdgeest bij het maken van een zelfportret en welke kunstenaars inspireren Sam in dit genre? https://linktr.ee/samdrukker

Tijdens het gesprek hoor je af en toe pianomuziek van Frederic Mompou. De muziek is afkomstig uit de film ‘De man in de spiegel’, die op de tentoonstelling te zien is. In de film zie je Sam op zijn atelier een zelfportret schilderen.

Foto: Drents Museum /Sake Elzinga