Podcasts / In het Drents Museum 1

Rannilt Pol, conservator Hedendaagse Kunst van het Drents Museum feliciteert Sam met 40 jaar kunstenaarschap, de aanleiding voor de tentoonstelling ‘De man in de spiegel’, waarin 100 zelfportretten van de afgelopen 40 jaar van Sam te zien zijn. Hoe blikt Sam terug op 40 jaar kunstenaarschap? Deze tentoonstelling dwingt hem om hierop  terug te kijken, iets wat hij niet eerder heeft gedaan maar achteraf een mooi zicht geeft op Sam als kunstenaar maar ook als mens. Rannilt vraagt hoe het samenstellen van de tentoonstelling tot stand is gekomen, welke keuzes hierin zijn gemaakt en welk verhaal wil Sam hier vertellen. Niet alleen is Sam te zien op de tentoonstelling maar ook de bezoeker wordt de gelegenheid gegeven zichzelf te bestuderen. Tot slot vraagt Rannilt Sam wat een zelfportretten tentoonstelling met zijn ego doet.

Tijdens het gesprek hoor je af en toe pianomuziek van Frederic Mompou. De muziek is afkomstig uit de film ‘De man in de spiegel’, die op de tentoonstelling te zien is. In de film zie je Sam op zijn atelier een zelfportret schilderen. https://linktr.ee/samdrukker

Foto: Drents Museum /Sake Elzinga